Dragi svi,

nakon svih nedaća udruga KMT-TS nastavlja sa svojim radom.
Uz povremena okupljanja u našim novim prostorima ove godine opet organiziramo manifestacije povodom obljetnice prvog čovjekovog leta u svemir. Zato, zadovoljstvo nam je pozvati Vas u utorak, 9. ožujka ove godine u Park stara Trešnjevka u Zagrebu (pored biste) gdje će se s početkom u 11 sati upriličiti svečano polaganje cvijeća ispred spomenika Juriju Gagarinu zbog obilježavanje obljetnice njegova rođenja. Polaganje cvijeća će biti popraćeno kratim prigodnim programom koji će uključivati kulturne nastupe. Ambasda Ruske Federacije, ambasada Kazahstana i ambasada Narodne republike Kine će popratiti događaj.

Prvi je to događaj u nizu ove godine u kojoj svečano obilježavamo 60. godišnjicu prvog leta u svemir za koji je bio izabran 27- godišnji Jurij Gagarin. Taj je mladi kozmonaut 12. travnja, 1961. prvi poletio put neba i prvi nam poslao svoje impresije Zemlje iz svemira.

Odlukom Opće skupštine UN-a datum 12. travnja proglašen je međunarodnim praznikom u spomen na prvi svemirski let s ljudskom posadom. Međunarodni dan čovjekovih svemirskih letova slavi se u čitavom svijetu od 2011. godine.

Na manifestaciji će se poštivati sve mjere koje vrijede u borbi protiv COVID-19 pandemije.Komentari su zatvoreni.