Mala škola elektronike

U današnjem svijetu okruženi smo elektroničkim napravama sa svih strana. Često nemamo pojma kako i zašto uopće rade, a još manje kako bi izradili neke vlastite. Ipak, za one koji bi se htjeli bolje upoznati sa svijetom elektronike, shvatiti i isprobati kako stvari rade, Klub mladih tehničara `Trešnjevka sjever` organizira radionice u kojima Vas upoznajemo sa osnovama rada elektroničkih elemenata i korisnih sklopova!

Radionica se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela. U teoretskom dijelu najviše ćemo se koristiti programskim simulacijama sa stranice: falstad.com/circuit/, a u praktičnom dijelu ćete izrađivati i testirati svoje sklopove.

U sklopu aktivnosti planiramo provesti slijedeće:

  • osnove elektrotehnike te upoznavanje za radom dioda i tranzistora
  • osnovni spojevi s tranzistorima i drugim elementima
  • spojevi s integriranim sklopovima
  • pojačala signala, filteri i oscilatori
  • odašiljački i prijemni sklopovi (antene)
  • amaterska elektronika za kućnu upotrebu (senzori)

Ova radionica će se održavati kroz čitavu školsku godinu te je namijenjena svim zainteresiranim osobama koje žele proširiti svoja znanja iz fizike, naučiti nešto o praktičnoj primjeni elektronike i izrađivatiti elektroničke uređaje po vlastitom izboru.

Prvenstveno je namijenjena totalnim početnicima koji se tek žele upoznati sa cijelom materijom.

Želite li doći?

Tečajevi se održavaju u našoj računalnoj radionici u Mjesnoj zajednici “Antun Mihanović”, Drenovačka 4 (blizu Trešnjevačkog trga). Termini su u poslijepodnevnim satima (od 19 sati na dalje) srijedom ili subotom.

Javite nam se na ako se želite uključiti u radionicu – kontaktirajte nas mailom ili nas nazovite na brojeve telefona 091/8852-354 ili 091/1653-056.

Tečajeve vode Ivan Čepelnik i Mario Martinis.