Od kraja listopada 2012. godine KMT-TS je u suradnji s OŠ kralja Tomislava pokrenuo Srednjovjekovni klub za učenike četvrtih, petih, šetih i sedmih razreda. Svrha Kluba je na zabavan način upoznati učenike sa životom u srednjem vijeku, predmetima, običajima te nasljeđem tog povijesnog razdoblja u Hrvatskoj, ali i u svijetu.

U sklopu SK održat će se i nekoliko kratkih larp događaja na temu: srednjovjekovna gozba i skok u budućnost (gdje će im se predstaviti larp na temu znanstvene fantastike), nekoliko radionica mačevanja larp oružjem, te radionica izrade likova i jednostavnih izmišljenih svijetova (tj. settinga) za larp događaje. U planu je i organizacija jednodnevnog larp događaja u sklopu kojeg ćemo učenike povesti na izlet nedaleko Zagreba gdje će za njih članovi grupe Zeleni Barjak s prijateljima larperima organizirati prvi u Hrvatskoj larp događaj za djecu.

Planirani završetak Srednjovjekovnog kluba (kao i početak) poklapaju se s krajem i početkom školske godine.

SK će također pozvati i nekoliko zanimljivih gostiju kako bi održali predavanja ili radionice koje će još više zainteresirati učenike za srednji vijek i larp.

Za više informacija o Srednjovjekovnom klubu pitajte Petru na:

mob: 095/558-312-5

ili

e-mail: psabljar@gmail.com.

Kategorije: Larp 1 likes


Komentari su zatvoreni.