U sklopu Kluba djeluje radionica igranja uloga uživo tj. larpa (live action role play).

Larp je  relativno nepoznat, ali jedinstven hobi (spaja umjetnost i sport) u Hrvatskoj koji je u svijetu izuzetno popularan već desetljećima budući da sudionicima larpa – larperima, omogućuje posve novu dimenziju društvenih igara. Za razliku od stolnih ili računalnih igara u kojima igrač sjedi i akcije svog lika može pokazati tek kroz pomicanje figurice ili upravljanjem mišem i tastaturom, u larpu igrač sam svojim djelima i akcijama predstavlja svog lika. Baš kao što se rukomet najviše dolazi do izražaja na utakmicama, tako se i larp igra na larp događajima.

Larp je najlakše opisati kao dramsku predstavu bez teksta, reflektora, pozornice i gledatelja. Svaki larper sam osmišljava lika kojeg će tumačiti (od fizičkih do psihičkih karakteristika), organizator larp događaja postavlja okruženje larp događaja (eng. setting) tj, priču koju će larperi kroz svoje akcije i reakcije ispričati (s često neočekivanim završetkom).

Nema teksta koji se uči napamet, sve se svodi na improviziranu glumu, a ponekad i borbu sigurnim oružjem itd.

Larp događaji mogu biti jedinstveni tj. sami za sebe ili pak biti dio velike sage s razvijenim settingom (na temu srednjeg vijeka, fantasya, znanstvene fantastike, steampunka itd.). Održavaju se po par sati, a ponekad i po par dana (kada se obično odlazi na kampiranje) po gotovo cijeloj Hrvatskoj.

Ukoliko želite saznati više o larpu, okušati u njemu ili doći na jedan larp događaj i pogledati kako to izgleda, slobodno se javite Petri na:

mob: 095/558-312-5

ili

e-mail: psabljar@gmail.com.

Kategorije: Larp, Radionice 0 like


Komentari su zatvoreni.